تاریخچه فوتبال | برنا یوز

تاریخچه فوتبال به سال‌های بسیار دور باز می‌گردد. فوتبال سال‌ها پیش به صورت‌های مختلف رواج داشت اما شکل فعلی آن در اواسط قرن ۱۹ در انگلستان پدید آمد.

تاریخچه اولیه فوتبال و پیشگامان آن:

اولین نمونه شناخته شده یک بازی تیمی به ۳۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد که در آن موقع با توپ سنگی به بازی می‌پرداختند.
در آن زمان توپ نماد خورشید بوده و کاپیتان تیم بازنده قربانی خدایان می‌شده است.

اولین بازی شناخته شده که همراه لگد زدن به توپ بود در چین در قرن ۲ و ۳ قبل از میلاد تحت نام Cuju بود. Cuju در منطقه‌ای مربعی شکل بازی می‌شد، بعدا به ژاپن راه یافت و به صورت تشریفاتی اجرا شد.

انواع مختلف دیگری از بازی‌های توپ در یونان باستان شناخته شده است که با توپی از جنس چرم پر شده از مو بازی می‌کردند. اولین نشانه‌های توپ پر شده از هوا در قرن ششم است. در روم باستان، بازی با توپ برای سرگرمی در عرصه‌های بزرگ گنجانده نشده بود، اما در تمرینات نظامی از توپ استفاده می‌کردند. این فرهنگ رومی بود که فوتبال را به جزیره بریتانیا (بریتانیکا) می‌آورد. با این حال، مشخص نیست در چه سطحی بریتانیایی‌ها تحت تاثیر این تغییر پذیری قرار گرفتند و آن را گسترش دادند.

بهترین شواهد گویای آن است که این بازی قرن دوازدهم در انگلستان توسعه یافت. در این قرن بازی‌هایی که به فوتبال شباهت داشتند، در چمنزار ها و جاده‌های انگلستان بازی می‌شدند. علاوه بر لگد زدن، این بازی را با مشت زدن به توپ نیز انجام می‌دادند. این فرم اولیه فوتبال بسیار خشن‌تر از بازی مدرن بود. یکی از ویژگی‌های مهم فوتبال در گذشته این بود که بازی‌ها شامل بسیاری از مردم بوده و در مناطق وسیعی از شهر‌ها به بازی می‌پرداختند (معادل آن در فلورانس در قرن ۱۶ جایی که کلاسیو نام داشت بازی می‌شد). شگفتی این بازی‌ها گاهی باعث خسارت رساندن به شهر و گاهی باعث قتل می‌شد. در نهایت این بازی‌ها برای چندین قرن ممنوع گشت. اما بازی‌های شبیه فوتبال دوباره درون خیابان‌های لندن در قرن ۱۷ ظاهر شدند. بازی‌ها در سال ۱۸۳۵ ممنوع بود، اما در این مرحله بچه‌ها در مدرسه بازی می‌کردند.

تاریخچه فوتبال | برنا یوز

با این وجود زمان زیادی طول کشید تا فوتبال با ویژگی‎های امروز پدید آمد. برای مدت طولانی تمایز روشنی بین فوتبال و راگبی وجود نداشت. در آن زمان تغییرات زیادی در مورد اندازه توپ، تعداد بازیکنان و طول زمان مسابقه به وجود آمد.
از بازی‌های مشابه فوتبال که طرفداران زیادی هم دارد بازی فوتبال دستی است که شبیه سازی شده از روی فوتبال است، فوتبال دستی در اصفهان و سایر شهر‌های کشور علاقه‌مندان خاص خود را دارد که به صورت حرفه‎ای آن را دنبال می‌کنند.

این بازی اغلب در مدارس بازی می‌شد و دو مدرسه پیشگام مدارس راگبی و اتن بودند.
در اتن، فوتبال را فقط با پا بازی می‌کردند و این بازی را می‌توان به عنوان یک پیشینه نزدیک به فوتبال مدرن شناخت. بازی در مدرسه راگبی “بازی رانینگ” و در اتن “بازی دریبلینگ” نامیده شد.

تلاش برای ایجاد قوانین مناسب برای بازی در یک دیدار در کمبریج در سال ۱۸۴۸ صورت گرفت، اما راه حل نهایی برای برخی سوالات از قوانین به دست نیامد. یکی دیگر از رویدادهای مهم تاریخ فوتبال سال ۱۸۶۳ در لندن اتفاق افتاد زمانی که اولین انجمن فوتبال در انگلستان شکل گرفت.
این جلسه همچنین به استاندارد سازی اندازه و وزن توپ منجر شد. نتیجه جلسه لندن این بود که این بازی به دو ورزش مجزا فوتبال و راگبی تقسیم شد.
با این حال، این بازی برای مدت زمان طولانی ادامه پیدا کرده است و هنوز انعطاف پذیری زیادی در مورد قوانین وجود دارد. برای مثال، تعداد بازیکنان در زمین.
قوانین بازی فوتبال دستی با قوانین فوتبال و بازی راگبی اختلاف دارد اما بازی پر طرفدار فوتبال دستی شباهت زیادی به فوتبال دارد.

در حالی که تیم‌های انگلیسی ترجیح می‎دادند در راگبی بازی انفرادی کنند، اسکاتلندی‎ها تصمیم گرفتند توپ را بین بازیکنان خود منتقل کنند و این استراتژی اسکاتلندی ها بود که به زودی غالب شد.

آن زمان در حالی که اشراف زاده‎های انگلیس تنیس روی میز بازی می‎کردند، فوتبال یک سرگرمی برای طبقه کارگر انگلیس بود.
در اواخر قرن ۱۹ تعداد تماشاچیان این بازی به صورت غیر منتظره به ۳۰۰۰۰ نفر در هر بازی رسید. این بازی به زودی توسط مردم بریتانیایی که به سایر نقاط جهان سفر می‌کردند گسترش یافت. به ویژه در آمریکای جنوبی و هند علاقه به فوتبال بسیار زیاد شد.

فوتبال | برنا یوز

اولین باشگاه‌های فوتبال:

تاریخچه فوتبال نشان می‌دهد باشگاه‌های فوتبال از قرن پانزدهم غیر سازمان یافته و غیر رسمی وجود داشتند. بنابراین تصمیم گیری درباره این که اولین باشگاه فوتبال کدام باشگاه بوده است، دشوار می‌باشد. برخی از مورخان معتقدند که اولین باشگاه فوتبال در سال ۱۸۲۴ در ادینبورگ شکل گرفت. باشگاه‌های بعدی اغلب توسط دانش آموزان سابق مدرسه تشکیل شده و اولین آن در شفیلد سال ۱۸۵۵ تاسیس شد. قدیمی‌ترین باشگاه حرفه‌ای فوتبال باشگاه انگلیسی است که در سال ۱۸۶۲ شکل گرفت و امروزه نیز وجود دارد.

یک گام مهم برای ظهور تیم‌ها، صنعتی شدن بود که منجر به تجمع گروه‌های بزرگتری از مردم در مکان‌هایی مانند کارخانه‌ها، میخانه‌ها و کلیساها شد.
تیم‌های فوتبال در شهرهای بزرگ تاسیس شدند و از طریق راه آهن‌های جدید می‌توانستند آنها را به شهرهای دیگر منتقل کنند.

در ابتدا، فوتبال توسط تیم‌های مدرسه‌های دولتی تحت سلطه قرار گرفت، اما بعدا تیم‌های متشکل از کارگران اکثریت را تشکیل دادند.
یکی دیگر از تغییرات زمانی بود که برخی از باشگاه‌ها حاضر به پرداخت هزینه برای پیوستن بهترین بازیکنان به تیم خود شدند. این شروع یک دوره طولانی انتقال بود، که در آن بازی به سطح حرفه‌ای توسعه می‌یافت.

پرداختن پول به بازیکنان نه تنها برای برنده شدن بیشتر مسابقات بود، بلکه در دهه ۱۸۸۰ علاقه به بازی را به سطحی تبدیل کرد که بلیط مسابقات فروخته می‌شد و نهایتا در سال ۱۸۸۵ فوتبال حرفه‌ای قانونی شد و سه سال بعد لیگ فوتبال برگزار شد. در فصل اول، ۱۲ باشگاه به لیگ پیوستند، اما به زودی باشگاه‌های بیشتری علاقه‌مند به شرکت در مسابقات شده و رقابت‌ها شدید‌تر شدند.

برای مدت زمان طولانی، تیم‌های بریتانیا پیروز لیگ‌ها بودند.

با وجود این که به دلایل بسیاری در تاریخ، زنان برای مدت طولانی از شرکت در بازی‌ها منع شدند. قبل از اواخر قرن نوزدهم، زنان شروع به بازی فوتبال کردند.

تاریخچه فوتبال | برنا یوز

اولین مسابقات:

جام جهانی فوتبال (جام FA) اولین رقابت مهم در سال ۱۸۷۱ بود. مسابقه‌ای که انگلستان و اسکاتلند انجام دادند، ۰-۰ به پایان رسید و توسط ۴۰۰۰ نفر در همیلتون دنبال شد.

دوازده سال بعد، در سال ۱۸۸۳، اولین مسابقات بین المللی برگزار شد و شامل چهار تیم ملی بود؛ انگلستان، ایرلند، اسکاتلند و ولز.

فوتبال برای مدت طولانی یک پدیده در انگلیس بود، اما به تدریج به سایر کشورهای اروپایی گسترش یافت.
اولین بازی خارج از اروپا در سال ۱۸۶۷ در آرژانتین اتفاق افتاد، اما فقط کارگران خارجی بریتانیا بود که درگیر آن بودند و شهروندان آرژانتینی در آن شرکت نمی‌کردند.

فدراسیون بین المللی فوتبال (FIFA) در سال ۱۹۰۴ تأسیس شد و قانون اساسی با نمایندگان فرانسه، بلژیک، دانمارک، هلند، اسپانیا، سوئد و سوئیس امضا شد. انگلستان و سایر کشورهای بریتانیا از همان ابتدا به فیفا پیوستند، آنها این بازی را اختراع کرده و هیچ دلیلی برای پیوستن به یک انجمن نداشتند. با این حال، آنها در سال بعد به انجمن فیفا پیوستند اما تا سال ۱۹۵۰ در جام جهانی حضور نیافتند.

لیگ‌های داخلی در بسیاری از کشورها برگزار شد؛ اولین لیگ فوتبال در انگلیس بود که در سال ۱۸۸۸ تأسیس شد. لیگ‌ها با گذشت زمان با تقسیمات بیشتر، بر اساس عملکرد تیم ها، گسترش می‌یافتند.

در سال ۱۹۰۸ فوتبال برای اولین بار به عنوان یک ورزش رسمی در بازی‌های المپیک در نظر گرفته شد. تا زمانی که اولین جام جهانی فیفا در سال ۱۹۳۰ برگزار شد، مسابقات فوتبال المپیک به عنوان معتبرترین منبع برای رتبه بندی تیم‌ها شناخته می‌شد.

متاسفانه فوتبال زنان تا سال ۱۹۹۶ به این رقابت‌ها اضافه نشد.

تاریخچه فوتبال | برنا یوز

یک بازی هیجان انگیز:

ورزش‌های اندکی دارای هیجانی به اندازه فوتبال هستند. مردم در مقابل تلویزیون گاهی فوتبال را با دقت و گاهی اوقات با شور و شوق زیادی تماشا می‌کنند.
اما بازی فوتبال دستی که بر سبک بازی فوتبال بنا شده است داری هیجان زیادی است تا آن جا که تولیدی فوتبال دستی حرفه ای  در سراسر دنیا برای طراحی و ساخت فوتبال دستی مشغول به فعالیت هستند.

در اواخر قرن نوزدهم، ورزشگاه گودیسون پارک انگلستان برای میزبانی بازی های فوتبال ساخته شد. در سال ۱۸۹۴، فینال جام حذفی بین تیم های نوتس کانتی و بولتون واندررز ۳۷،۰۰۰ نفر حضور داشتند. سال ۱۹۵۰ ورزشگاه ۲۰۰۰۰۰ نفری ریو دو ژانیرو برزیل افتتاح شد. همانطور که از ظرفیت ورزشگاه ها پیداست، هیچ ورزش دیگری به اندازه فوتبال بیننده ندارد.

مسابقات مدرن:

هیچ رویداد ورزشی دیگر به جز بازی‌های المپیک امروزه نمی‌تواند خود را با جام جهانی FIFA مقایسه کند. اولین بار جام جهانی فوتبال در سال ۱۹۳۰ در اروگوئه برگزار شد و از آن به بعد هر چهار سال یکبار (با دو استثناء به دلیل جنگ جهانی دوم) برگزار می‌شود. در سال ۱۹۹۱ اولین جام جهانی برای زنان در چین برگزار شد و از آن زمان نیز هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود.
امروزه بزرگ‌ترین لیگ باشگاهی “لیگ قهرمانان” می‌باشد که از سال ۱۹۹۲ تا به حال برگزار می‌شود.

جهانی شدن بزرگ‎ترین ورزش:

تیم‌های ملی فوتبال در اواخر قرن نوزدهم تعداد کمی داشتند،  اولین تیم‌های فعال که در دهه ۱۸۷۰ که علیه یکدیگر بازی انجام می‌دادند، انگلستان و اسکاتلند بودند. امروزه ۲۱۱ کشور عضو فدراسیون فیفا هستند. یکی دیگر از اثبات‌های جهانی شدن فوتبال می‌تواند در افزایش تعداد کشورهای عضو در مسابقات جام جهانی باشد: ۳۲ تیم در سال ۱۹۳۴ و بیش از ۲۰۰ تیم در سال ۲۰۱۴.

فوتبال جهان در فیفا به شش گروه تقسیم شده است: کنفدراسیون فوتبال آفریقا (CAF)، کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، اتحادیه اروپا (UEFA)، کنفدراسیون فوتبال آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و کارائیب (CONCACAF)، کنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه (OFC) و کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (CONMEBOL)

شرکت برنایوز، تولید کننده انواع لوازم ورزشی و مجری فروش میز پینگ پنگ اصفهان از توجه شما تشکر می‌کند. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده و اندکی به اندوخته‌هایتان افزوده باشد.

 

 

 

 

 

 

2 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *